Saturday, June 11, 2011

8 Movie HOT menanti anda tahun ini!!!=D

pergh...tahun ni memang gempak la dengan filem filem dari hollywood yang menarik
walaupon dah pertengahan tahun 2011..tapi masih banyak lagi filem yang wajib kena tonton kat wayang
mostly filem ni semua keluar dalam bulan Jun gan Julai because kat europe gan US tengah cuti

1. Transformers: Dark Of The Moon

sape yang tak pernah dengar pasal cerita ni memang tipulah..lagi-lagi ada Megan Fox yang menjadi daya penarik bagi kaum Adam ni untuk tonton filem ni..
tapi..kali ni Megan Fox tak berlakon la dalam filem ni


dia digantikan oleh Rosie Huntington-Whitely yang mempunyai rupa lebih kurang macam Megan Fox jugak



bagi filem yang ketiga Transformers ni..mengisahkan pasal ada satu pesawat Cybertronian di bulan yang akan menjadi rebutan bagi Autobot (baik) gan Decepticon (jahat)..

trailer

2. Captain America: The First Avanger
cerita yang diadaptasi daripada komik ni mesti gempak..
mengisahkan pasal seorang mamat ni yang nak jadi tentera tapi disebabkan oleh faktor fizikalnye..die tak boleh jadi tentera..selepas kecewa dia pon volunteer tuk menawarkan dirinya untuk projek penyelidikan rahsia yang menukarkan dia jadi Captain America..

trailer

p/s: lepas filem ni, KRU boleh la direct cerita Captain Malaysia pulak..haha


3.Harry Potter and the deathly Hallows: Part 2
ni lagi satu cerita yang diambil dari novel terlaris kat dunia ni..oleh J.K Rowling
maybe kali ni Harry Potter akan mati lawan dangan Voldermort  kot(correct me if false)
sebab aku pon tak layan novel die..just tengok movie


4.Green Lantern
ni die SUPERB hero..power gila..lagi hebat dari Superman
aku pon tak tau kelemahan die apa..and hampir semua benda dia boleh kalahkan (in movie)
this all started when dia dapat cincin sakti dari galaksi lain


5.Puss in Boots
ha sapa pernah tengok Shrek mesti korang pernah dan teringat dengan kucing 'comel' ni
hmm..dalam cerita ni..kucing ni menjadi otai la dalam kampung dia..
jom tengok trailer dia yang kool ni


6. Real Steel

hmm..cerita ni macam tiru cerita transformer sikit..tapi robot dalam cerita ni gaduh dalam gelanggang tinju je, takde dekat public,,,nanti hancur semua bangunan
nilah yang akan terjadi di masa hadapan jika robot mengeksploitasi dunia..robot dah boleh gantikan manusia dah..dalam kata yang lain..'manusia boleh jadi malas'



7.Cowboys & Alien
rindu tak dengan James Bond..kalau rindu, korang boleh layan cerita ni
Daniel Craig(James Bond) pegang watak utama
dalam filem ni  Daniel Craig ni dah buat masalah (hilang ingatan) kat town Arizona ni..sampailah dia jadi penjenayah dikehendaki..then sehinggalah sampai satu mase ni tetiba Alien pulak datang kat town tu buat kacau

8.Conan The Babarian
cerita ni pasal budak yang kurang kasih sayang telah masuk ke dunia yang penuh dengan kekejaman sehinggalah dia menjadi hero untuk mencari ketua penjahat yang telah memusnahkan kaumnya


p/s: jangan lupa pulak tengok filem KL GANGSTER yang dah pungut 1.5million dalam satu hari..=D
assalamualaikum

3 comments:

  1. juz nk tunggu transformers n harry potter part 2.. =)

    ReplyDelete
  2. nak tunggu harry potter..mesti kne tegok..(^___^)

    ReplyDelete
  3. i want captain america! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...