Monday, February 28, 2011

kaLAu.....

kan best KaLau.....



KALAU ade duet yang BANYAK...
KALAU duet mampu membeli SEMUANYA...
KALAU kebahagiaan boleh DIBELI..
KALAU sumenye FREE...
KALAU sume yg baek2 je yang BERLAKU...
KALAU kite dapat ape yg kite MAHUKAN...
KALAU dunie nie aman tanpe PEPERANGAN...
KALAU sume orang dapat merasekan KEBAHAGIAAN...
KALAU la sume orang dapat merase idop SENANG...
KALAU la idop seindah yang DIIMPIKAN...
KALAU la sume anak taat ngan IBU BAPA....
KALAU la xde "binatang" yang membuang bayi yang x BERDOSE...
KALAU la sume orang jahat di dunia dihukum SEADILNYA...
KALAU fantasi menjadi REALITI...
KALAU sume orang dapat merasekan kehangatan KASIH SAYANG...
KALAU sumenye smooth seperti DIRANCANG...

 dan-dan....


kalau


dapat AWEK......


cantik macam LISA SURIHANI



    cute macam LIYANA JASMAY

    sempoi macam SCHA ALYAHYA
    cool macam LIYANA FIZI
    rox macam DIANDRA ARJUNAIDI

    decent macam TIZ ZAQYAH
    comel gile macam HELIZA HELMI






    KALAU LA KALAU.....
    APE YANG AKU TULES NIE SUME JADI...
    MESTI takDE ORANG YANG NAK TAAT KAT ALLAH...
    SEBABTU KITE DIUJI DENGAN KESUSAHAN SEBELUM DAPAT SESUATU KESENANGAN...





    credit to aki (abang)
    assalamualaikum

    Banana Phone baby

    hey...check tis out about this cute and funny girl...
    smart kot die miming...tepat gile...

    ha ni lirik dier...boleh karouke..


    Ding-a-ling-ling-ling-ling-ling-ling-ling!
    
    Boo-ba-doo-ba-doop!
    Boo-ba-doo-ba-doop!
    
    Ring ring ring ring ring ring ring
    Banana phone
    Ring ring ring ring ring ring ring
    Banana phone
    I've got this feeling, so appealing,
    for us to get together and sing. Sing!
    
    Ring ring ring ring ring ring ring banana phone
    Ding dong ding dong ding dong ding donana phone
    It grows in bunches, I've got my hunches,
    It's the best! Beats the rest!
    Cellular, modular, interactivodular!
    
    Ring ring ring ring ring ring ring banana phone
    Boop-boo-ba-doo-ba-doop!
    Ping pong ping pong ping pong ping panana phone
    It's no baloney, it ain't a p(h)ony
    My cellular bananular phone!
    
    Don't need quarters, don't need dimes,
    to call a friend of mine!
    Don't need computer or TV,
    to have a real good time!
    I'll call for pizza. I'll call my cat.
    I'll call the white house, have a chat!
    I'll place a call around the world, operator get me Beijing-jing-jing-jing!
    ok..tu jer tuk post kali ni...
    assalamualaikum

    Sunday, February 27, 2011

    The 83rd Academy Award (Oscar)....siape menang esok pagi

    ha...agak-agak siape menang oscar kali ni ek..
    kalau tengok semua nomination, semua hebat-hebat...
    dengan host die...James Franco and Anne Hathaway


    mesti esok pagi gempak kan...
    antara award category ialah...



    1. Best Picture
    2. Actor in a Leading Role
    3. Actor in a Supporting Role
    4. Actress in a Leading Role
    5. Actress in a Supporting Role
    6. Animated Feature Film
    dan filem yang dicalonkan pulak
    • “Black Swan”
    •  Mike Medavoy, Brian Oliver and Scott Franklin, Producers
    • “The Fighter” David Hoberman, Todd Lieberman and Mark Wahlberg, Producers
    • “Inception” Emma Thomas and Christopher Nolan, Producers
    • “The Kids Are All Right” Gary Gilbert, Jeffrey Levy-Hinte and Celine Rattray, Producers
    • “The King's Speech” Iain Canning, Emile Sherman and Gareth Unwin, Producers
    • “127 Hours” Christian Colson, Danny Boyle and John Smithson, Producers
    • “The Social Network” Scott Rudin, Dana Brunetti, Michael De Luca and Ce├ín Chaffin, Producers
    • “Toy Story 3” Darla K. Anderson, Producer
    • “True Grit” Scott Rudin, Ethan Coen and Joel Coen, Producers
    • “Winter's Bone" Anne Rosellini and Alix Madigan-Yorkin, Producers
    k..tu  jer...kalau koran nak tengok oscar boleh tengok kat Star movies (astro) pukul 8.30 pagi..
    assalamualaikum

    Taylor Swift Temui Cinta Baru


    ha...to all. yang rase gembira gile sebab taylor swift clashed dengan Jake Gyllenhaal...
    lupakan je la...angan-angan korang nak ajak taylor swift jadi couple korang...pon lupakan...
    sebab ape....taylor swift dah jumpe penganti tuk die...bukan korang ek...hihi
    siape-siape???


    ha..Dikhabarkan, Taylor baru menjalinkan hubungan cinta denga bintang baru Glee, Chord Overstreet.
    dan ikut sumber  laman web showbiz Spy.
    Lenggok tubuh badan masing-masing yang tampak mesra membuktikan hubungan mereka lebih daripada persahabatan. Malah pasangan itu turut berpegangan tangan
    Bagaimanapun, pihak Taylor belum memberi sebarang kenyataan mengenai khabar angin tersebut.....
    anyway...korang masih ade chance lagi la nak gorat taylor ni..haha

    k...tu jer tuk post kali ni...assalamualaikum

    Saturday, February 26, 2011

    Petua Hilangkan lebam di mata

    heshh...tak habis-habis dengan petua...
    takpe...kali ni petua die senang sikit...
    tak macam petua nak menghilangkan jerawat aritu...nak dapat daun tea tu pon susah
    okey..selalunya mata lebam bila kurang tido kan...
    macam aku dulu mase time nak SPM...mata dah jadi macam mata panda pon ade
    takpelah..untuk dapat 10A+ kan..InsyaAllah




    ok..kat sini ade cara die...

    Petua 1 : Teh uncang yg telah digunakan jangan buang. Lekap pada mata dan biarkan semalaman. Lakukan 3 kali seminggu ketika hendak masuk tidur.
    Petua 2 : Sapukan bahagian lebam itu dengan air perahan limau nipis. Lakukan beberapa kali.
    senang kan...tapi kalau tak menjadi jugak...kenapa ek??
    menandakan kesihatan dalaman yang terganggu terutamanya bahagian paru-paru dan hati seperti mengidap semput / lelah dan seumpamanya..

    tu jer post kali...assalamualaikum

    Bosan tunggu video di youtube....ada caranya...

    ha...korang mesti pernah tunggu lama kan mase youtube tengah loading video dier kan???

    ye la...ni bukan europe,..intenet laju...

    this application-->youtube snake trick
    k la..how???

    korang pernah tengok tak pic ni..


    benda ni keluar mase tengah loading kan...
    okey..sekarang korang tekan pause ..
    then tekan button arrow ke atas kat keyboard korang..
    lepas benda yang bulat pusing-pusing tu akan jadi lurus macam ni


    ha...sekarang korang dah boleh main game snake...
    huhu..games ni boleh main tuk semua video..

    okey...selamat mencuba..
    assalamualaikum

    Ulang Tahun Ke-10

    yeahh....akhirnya blog aku sambut ulang tahun ke-10 (bukan aku, aku dah 17...hihi)
    aik...10 ape nie???
    10 hari la...
    *la mamat ni...benda ni pon nak post ker??*
    actually aku nak post benda ni sebab aku bangga dengan dengan pencapaian blog aku
    maksudnye....aku kena terus berblogging...hihi(ade sambutan)
    dalam 10 hari nie...aku ader:

    61 follower
    pageview paling tinggi 149 orang (semalam)
    > 1000 pageview in 10 days
    21 post...result oh result menang fanatik post
    71 pageviews in one time


    okey...tu jer...thanks sudi bace my blog
    hope korang still follow...
    assalamualaikum

    Friday, February 25, 2011

    Maharaja Lawak Medan Finalis Raja Lawak Bersaing Sesama Sendiri

    ha...to all who love lawak-lawak ni...
    ni ade lagi satu program astro for those yang suka ketawa sampai pecah perut..
    okey...nak briefing sikit pasal cerita ni



    tuk program ni..astro akan mengumpulkan semua finalis ( 1st, 2nd, 3rd) raja lawak 1hinngga kelima
    tuk bertanding sesama sendiri
    dan dengar citer johan dan zizan akan jadi satu group...
    mesti gempak kan....
    dan program ni akan ditayangkan bulan april...
    channel???ermm x pasti lagi...
    tapi for sure lah...program ni akan meletup giler :D

    ookey..tu jer tuk post kali ni..
    assalamualaikum..

    Cara nak halau lipas..

    grrr...ha...macam mane nak halau lipas tanpa mengunakan shieldtox atau ridsect yang bau perghh...busuk giler...
    ha...macam mane....ataupon korang guna penyapu..
    ataupon lari (penakut...hihi)
    ataupon korang tangkap tuk makan..hehe:D



    ha..kat sini ade satu tips...
    erm...how???
    senang je cara ni....
    takyah habiskan duit banyak-banyak nak beli aerosol
    firstly....korang kena ader beberape helai daun pandan...
    then daun nie korang ikatlah jadi kan die supaya jadi gumpalan...
    pastu...letak daun tu dekat tempat lipas selalu keluar...
    then.....siap...insyaallah lipas tu lari dengau bau daun pandan tu...
    ha.. jimat duit...bau pon wangi..

    oke..selamat mencuba...assalamualaikum






    Thursday, February 24, 2011

    Kenali perwatakan melalui jenis rambut

    ok....post kali ni aku nak buat kelainan sikit...
    sekarang ni ramai betul buat ..
    *lihat perwatakan anda ikut bulan kelahiran*...
    especially kat facebook sekrang....
    tak habis tag orang...
    then ade gak...
    *perwatakan lihat zodiac*
    hish....asik tu jer...
    ok ...this post lain dari yang lain....
    so mesti bace...hihi




    ~Rambut Lurus~

    Bijak, seorang yang happy, bergaya, cemburu dan berpotensi dalam bidang seni..

    ~Rambut Kerinting Tebal~

    Kurang bijak, degil, cemburu kuat, romantik, banyak pergaulan dan susah dalam menyelesaikan masalah diri dan tidak suka termenung..

    ~Rambut Kerinting Negro~

    Bijak, ego, cemburu buta, romantik, memilih dan mudah mengamuk bila susah hendak selesaikan masalah..

    ~Rambut Ikal Mayang~

    Bijak, berfikir sebelum melakukan sesuatu, berfikiran terbuka, banyak pergaulan dan mudah memaafkan seseorang dengan kesilapan lalu..

    ~Rambut Halus/Lembut~

    Bijak sangat, memilih, pemaaf, manja, tegas dan cepat melakukan pekerjaan dengan bersungguh-sungguh..

    ~Rambut Sikit~

    Bijak, sentiasa berfikiran negatif pada seseorang, ego, dan pandai berniaga walaupun perniagaan kecil..

    ~Rambut Perang~

    Kurang bijak, berfikiran terbuka, pemaaf, sosial dan bijak lari dalam masalah..

    ~Rambut Tebal~

    Bijak, degil, cemburu, romantik, kasar, banyak kawan dan pandai mengambil hati seseorang..

    ~Rambut Kusut~

    Sangat bijak, berfikiran terbuka, banyak pergaulan, garang, susah nak memaafkan seseorang dan pandai dalam menguruskan sesuatu tanpa pertolongan..

    ~Rambut Beruban~

    Kurang bijak, suka termenung, sosial sikit, berfikiran terbuka dan pandai selesaikan masalah diri..

    ~Rambut Mohican/Punk~

    Pembersih, suka menyapu sampah, memberus kasut dan membersihkan sawang..amat sesuai dibuat suami mahupun pembantu rumah..

    ~Rambut Botak~

    Open minded, senang dipandang terutama diwaktu malam tanpa menggunakan topi keledar ketika bawa motor mahupun mesin pemotong rumput..Celik IT orangnya..

    ~Rambut Ala "Zaibo"~

    Sesuai bekerja menurap jalanraya dan menyapu jem pada roti.."Accident-prone" contoh kepala selau jadi target ketika bermain bola kerana kes salahtafsir..

    ~Rambut Palsu~

    Bersifat pendusta, pembohong dan buta IT..suk amenabur janji dan amat jarang menabur wang di tepi-tepi jalan..(kedekut)..



    hah...how....dah kenal diri korang...tepat tak???
    ni just kajian jer...takde lah 100% betul kan...k
    assalamualaikum

    Petua menghilangkan Jerawat

    ha....hari ni saya nak kongsikan satu petua....hilangkan jerawat...
    ermm...macam mana tu...ni die..rahsie nenek moyang kite...
    sebab tu la muka diorang dulu licin jer kan...
    takde pon guna cream mahal-mahal..cun jugak..hensem!!

    for those yang rase muka die banyak jerawat...
    cuba try this...
    mane la tau....berkesan kan...
    tapi kalau ade kesan sampingan sila jumpe doktor k..(macam pharmacist la pulak)

    first of all....kena ade daun pokok tea....
    haish...ni la satu penyebab kenapa petua ni tak guna...
    mane nak dapat daun ni kalau hidup tengah bandar...
    ni hah...gambar die..

    pokok tea (malaleuca alternifolia)
    Pokok Tea (Malaleuca Alternifolia) - www.aroma-pure.com


    Apa yang perlu anda lakukan ialah:

    1. Ambil beberapa helai daun pokok tea dan bersihkannya terlebih dulu.

    2. Kemudian, gosokkan daun pokok tea tadi pada kawasan jerawat di muka anda dengan lembut.

    3. Lakukan proses di atas lebih kurang selama 30 saat hingga 1 minit.

    4. Anda boleh ulangi petua ni beberapa kali sehari. Sebagai contoh, anda boleh lakukannya pada setiap pagi dan malam.



    ok...tu jer...selamat mencuba...
    assalamualaikum

    Wednesday, February 23, 2011

    Shisha 400 Kali Lebih Bahaya Dari Rokok!!!

    ok...post kali ni pulak khas for smoker especially yang hisap shisha....
    tapi bukanlah saya maksud...kalau shisha ni teruk...so kite kena hisap rokok...
    jangan!!!actually dua-dua teruk...tapi shisha ni lagi teruk la...
    why???


    ikut kajian yang dibuat  Department of Health and the Centre for Tobacco Control...

    hisap shisha ni mengeluarkan 4 kali ganda gas carbon monoxide berbanding rokok...
    ikut ape yang gua belajar biology dulu....senang citer
    biler kite terhidu gas carbon monoxide ni...ia akan menyebabkan kite susah nak bernafas la...
    sebab kite sepatutnye sedut oxygen bukan carbon monoxid kan...

    then...air dalam shisha ni tidak dapat menapis banyak toksin yang ader dalam asap shisha ni....
    so dengan selamba...kite pon hisap la dengan rase buah-buah kan..hihi=D

    ok..bukan tu je..arang yang digunakan, akan mendap dalam salur nafas...
    dan meningkatkan masalah paru...

    ok..tu je tuk post kali ni.....walaupon dah jadi trend benda ni...tapi jangan cuba walaupon tak ketagih...huhu
    assalamualaikum

    Malaysia vs Pakistan...tonight!!

    okeh....post kali nie pasal sukan lak=D...
    ermm..malam nie...dekat Stadium Shah Alam..
    erm...this games actually tuk kelayakan olimpik 2012 kat london...
    bukan friendly ok...walaupun pakistan lagi hampeh dari malaysia...
    we must win...sebab nie perlawanan home-away...erm ape tu??
    perlawanan timbal balik, malam ni main kat sini lepas tu main kat Pakistan lak....faham..

    ok...walaupun takde Safee Sali dan Norshahrul Idlan Talaha malam ni..takpe...
    janji ade Khairul Fahmi....jadi kapten lagi tu...


    hopefully la Malaysia menang .....bantai jer banyak-banyak...
    and bonus  yang berjuta-juta ringgit tu dapat naikkan semangat diorang...

    jangan jadi macam Manchester United  sudah...mase lawan Crawley ...
    amek ko Crawley semangat gile nak menang...
    huhu...

    then...for thise who are supporting Malaysia team tonight....
    sorak kuat-kuat...biar dengar suara korang kat tv aku nanti...
    kalau kalah???
    sorak jugak supaya mereka akan bersemangat untuk perlawanan kedua di pakistan nanti...
    ok..assalamualaikum

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...